Ik ben Jasper Gheysen en ik ben bezeten door muziek.
IK BEN de trotse zaakvoeder van JAMM — MUSIC management.

jasper

Al van jongs af aan speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Zo was klassieke muziek bij ons thuis een vaste constante. Tijdens mijn jeugd heb ik euphonium leren spelen bij Luc Soen en volgde ik pianolessen bij Heidi Vandermeersch aan Dé Academie in Ieper. Ook de cursussen muziekgeschiedenis aan diezelfde muziekacademie van Ludo Geloen fascineerden me mateloos. In 2007 ben ik toegetreden tot de Koninklijke Harmonie Ypriana waarvan ik overigens nog altijd een trouw lid ben.

Al deze gebeurtenissen maakten mijn interesse in de muziek steeds groter en al gauw besloot ik me aan een carrière binnen de muziekwereld te wagen. Daarom startte ik in 2008 vol enthousiasme de richting Musicologie aan de KU Leuven en studeerde ik in 2013 af als 'Master in de Musicologie'. Gedurende mijn universitaire carrière engageerde ik me voor verschillende initiatieven om cultuur dichter bij de studenten te brengen. In 2011 werd ik preses van de studentenkring Musicologica en een jaar later Kringcoördinator Cultuur van LOKO, de overkoepelende studentenassociate van de KU Leuven.

In 2013 en 2014 combineerde ik de Specifieke Lerarenopleiding van de KU Leuven met mijn eerste professionele stappen in de culturele sector. Ik begon te werken bij Symfonieorkest Vlaanderen en Het Kamerorkest Brugge als verantwoordelijke 'Ticketing & Publiekswerking'. In 2014 werd ik voor beide organisaties aangesteld als communicatieverantwoordelijke. Ik ben overigens blijven lesgeven via interims aan de muziekacademies van Beveren, Londerzeel en Ieper omdat ik het zowel belangrijk als interessant acht mijn muzikale kennis te delen met anderen. Sinds 2015 geef ik concertinleidingen en schrijf ik programmatoelichtingen voor deSingel, de Spil, Concertgebouw Brugge, AMUZ en De Bijloke. Dit geeft me de mogelijkheid om mijn andere interesses te ontwikkelen, namelijk teksten schrijven en spreken voor grote groepen. Sinds 2016 was ik aan de slag bij Klarafestival als Marketing & Communication Manager.

1 januari 2019 brengt voor JAMM grote vernieuwingen met zich mee. De focus verschoof naar de uitbouw van JAMM en dat doe ik met een nieuwe cursus voor bedrijven waar problematieken rond interne communicatie, teamgeest en werkvreugde aangepakt worden met klassieke muziek. Find your harmony.

Alles wat ik doe, of waarvoor ik me engageer, doe ik steeds met een bodemloos enthousiasme en een pragmatische hands-on-mentaliteit. Die jeugdige gedrevenheid wil ik nu bij JAMM ook aan de dag leggen. Ik hoop dat het op die manier mogelijk is jonge, getalenteerde ensembles of artiesten te ondersteunen met hun carrières binnen de culturele wereld.