aangepast2.jpg
tussen_armband.jpg
tussen_kaartjes.jpg
tussen_rekkers.jpg
aangepast2.jpg

overzicht


SCROLL DOWN

overzicht


Saxilicious

Jasper & Jasper

Stef Verpraet

tussen_armband.jpg

Saxilicious


Saxilicious


Saxilicious

Jong, enthousiast en vol schwung.

Saxilicious is een jong saxofoonkwartet  uit het Ieperse met ritmische ondersteuning door drumset. Het kwartet bestaat gedeeltelijk uit conservatoriumstudenten en uit gepassioneerde amateurs. Saxilicious houdt ervan om eigen originele concerten/projecten te organiseren en recepties, feesten en andere gelegenheden op te luisteren. Het repertoire van het kwartet gaat van klassiek, via folk en jazz, naar hedendaagse pop en rock. Een belangrijk aspect binnen de filosofie van het kwartet is dat de klant volledig koning is. Samen met de klant wordt er een programma samengesteld en wordt de duur van het optreden bepaald.

saxilicious
It don’t mean a thing,
if it ain’t got that swing
tussen_kaartjes.jpg

Jasper&Jasper


Jasper&Jasper


Jasper & Jasper

Jasper & Jasper werd gesticht in 2009 wanneer Jasper Braet en Jasper Vanpaemel elkaar ontmoetten tijdens de opleiding Sonologie in Den Haag. Ze deelden een passie voor avontuur en experimenteren, begonnen als vrije improvisatoren en evolueerden naar uitvoerders en componisten van hedendaagse muziek. Recent werkten ze samen met verschillende multidisciplinaire collectieven.

Hun artistiek profiel is uniek: vanuit hun ervaring met traditionele instrumenten, ontwikkelden ze verder de tastbare, materiële eigenschappen van hun zelfgemaakte elektronische instrumenten. Hun ongewone aanpak tijdens concerten resulteert in een onvoorspelbaar verwachtingspatroon bij het publiek. Improvisatie, theater, humor, dans, beweging en technische geluidshoogstandjes dragen bij tot een unieke concertervaring. In hun eerste avondvullende voorstelling 'AlterEgo', met elektronica, multimedia en eigenhandig gebouwde instrumenten, treedt het duo in dialoog met hun virtuele avatars.

Jasper & Jasper zet ook sterk in op cultuureducatie. In samenwerking met MATRIX en Musica organiseren ze vaak workshops ronds nieuwe media en geluidskunst. Jasper & Jasper waren reeds te gast op het Leuvense TRANSIT festival, in Flagey Brussel, Logos Tetrahedron Gent, City University London, Muziekcentrum De Bijloke Gent, Caféteatret Oslo, Bozar Brussel, Handelsbeurs Gent, M HKA Antwerpen, Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen en KonCon in Den Haag.

jasper-jasper
tussen_rekkers.jpg

Stef Verpraet


Stef Verpraet


Stef Verpraet

Stef Verpraet begon zijn muzikale studies reeds op 7 jarige leeftijd bij Johan Flamand, op 9 jarige leeftijd startte hij met saxofoon op Muzarto bij Patrick Milbou. Toen Stef 16 was besloot hij om zich verder te verdiepen in muziek en trok hij naar het Lemmensinstituut waar hij op de kunsthumaniora les kreeg van Nadine Bal en Tom De Haes. Na zijn studies op het Lemmensinstituut die hij afrondde met grote onderscheiding voor saxofoon ging Stef naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar hij les volgde bij Hans de Jong en afstudeerde met maxima cum laude voor saxofoon en magna cum laude voor kamermuziek. In het academiejaar 2012-2013 specialiseerde hij zich aan het Fontys conservatorium te Tilburg bij Andreas Van Zoelen. Verder volgde hij masterclasses bij het Rascher kwartet (Amerika), Vento de Norte (Portugal), Christer Johnsson (Zweden), Johan Van Der Linden (Nederland), Leo Van Oostrom
( Nederland), Daniël Gauthier (Frankrijk), Jean-Marie Londeix
( Frankrijk), Philippe Geiss (Frankrijk), Johannes Ernst (Duitsland), Claus Olesen (Denemarken). Stages volgde hij bij Nadine Bal, Rudy Haemers en Rik Vaneyghen. In 2007 werd Stef Verpraet Laureaat bij de prestigieuze "Axion Classics" -wedstrijd.

Als saxofonist is Stef vooral actief als freelancer en heeft hij onder andere meegespeeld met Glen Hardin (USA), Paul Leim (USA), Tony Smith (Uk), Joe Guercio (USA), Peter Koelewijn (NL), Tine Embrechts (BE),... In het klassieke genre speelde hij onder andere mee met de Vlaamse Filharmonie, Jeugd en Muziek, de muziekkapel van de luchtmacht, het Belgisch Saxofoonensemble... waar hij producties speelde zoals de Bolero, Romeo and Juliet, Berstein,... Stef speelde ook een aantal televisieopnames voor verschillende televisiestations zoals VTM, TROS, NL1,... en is als studiomuzikant te horen op verschillende CD's. Als freelance muzikant speelde hij in zalen zoals de concertzaal van Brugge, De singel, de concertzaal van het Lemmensinstituut, de Roma, de Ahoy, de Zuiderkroon, Katara Concerthall,...

Tevens is Stef stichtend lid van Het Antwerps Saxofoonkwartet en vormt hij sinds december 2012 een duo met Ilse Stroobant (piano).

 

Een klasbak op saxofoon